Irodalmi túra Békésben - autóbuszos kirándulás 2021. május 16-n.

5/5Neoline Kft. | Budapest, VII. ker.
  • Szereted az irodalmat? Szeretnéd testközelből is látni, azokat amiket irodalom órán tanultatok?
  • Akkor ez az Irodalmi túra Békésben Neked szól! Járd körbe a megyét, ugyanis a túra alkalmával ellátogattok Öcsödre, Vésztőre, Biharugra, Berettyóújfalura, Bakonszegre és Füzesgyarmatra, ami mind-mind tele van irodalmi emlékművekkel!
  • Vidd magaddal irodalom függő barátodat és élvezzétek együtt a kirándulást!
Ár:8.190Ft12.990 Ft
Ár: 1.475 Ft foglalóval A szolgáltató felé fizetendő: 6.715 Ft

Mi az hogy ″Foglaló″-val történő vásárlás?
A DiamondDeal oldalon a „Foglaló”-val jelzett ajánlatoknál nem kell előre a kupon teljes vételárát kifizetned, csupán annak 10-30%-át! Így nem maradsz le a kedvenc ajánlatodról, és a különbözetet csak a helyszínen a kupon beváltásakor kell a szolgáltatónak kifizetned!

Még több infó a foglalóról »

LEJÁRT
Az ajánlat lejárt, figyeld oldalunkat, mert lehet hamarosan újra megveheted!
37% kedvezmény
12.990 Ft
37%
4.800 Ft
  Add ajándékba


A megveszem gombra kattintva, bejelentkezés után az "Ajándékba adom" gomb megnyomásával adhatod ajándékba a kupont.
A megajándékozott nevét és egy max. 160 karakteres rövid üzenetet adhatsz meg.

A kupon beváltható:
2021.03.24. - 2021.05.11

Irodalmi túra Békésben kuponunk fontos tudnivalói

A kupon tartalma

1 fő részére 1 napos buszos utazás Békésbe. (Öcsöd – Vésztő - Biharugra – Berettyóújfalu- Bakonszeg – Füzesgyarmat)

  • Időpont: 2021. május 16. (vasárnap)
  • Utazás: autóbusszal
  • Találkozás: 6:30-tól a Blaha Lujza téri Corvin áruház előtt
  • Indulás: 7:00-kor
  • Érkezés: 21:00 körül

A kupon beváltása, felhasználás feltétele

A kupon beváltható: 2021.03.24. - 2021.05.11 között

A kupon megvásárlását követő legkésőbb 48 órán belül, egyben az utazás dátuma előtt legkésőbb 72 órával hamarabb jelentkezz be az utazási irodánál a kalandozas@t-online.hu email címre küldött levélben, de érdemes minél hamarabb hogy legyen szabad helyed.

Az email-ben szerepelnie kell a kuponkódnak, a névnek, a lakcímnek és a telefonszámnak. Több személy egyszerre való jelentkezése esetén, mindenkinél fel kell tüntetni az összes adatot.

Ezt követően kapsz egy visszaigazoló levelet, melyben afennmaradó összeg kifizetésének a részleteit megtalálhatod.

Fontos, hogy csak abban az esetben válik véglegessé a foglalás, ha a fennmaradó összeg is kiegyenlítésre kerül.

Felárak, opciók

  • Belépők: kb. 4.000 Ft/fő
  • Fix ülőhely: 1.000 Ft/fő

További információk

  • További információ a szolgáltató +36-1/317-1256 telefonszámán kérhető, foglalni kizárólag email-ben lehetséges!
  • Személyenként több kupon is vásárolható, így akár az egész családot magaddal viheted egy fantasztikus kirándulásra!
  • A programváltoztatás jogát fenntartják! 

Foglalósan is megveheted

Ezt az ajánlatot "Foglalóval" is meg tudod vásárolni, most csupán 1.475 Ft-ért! A különbözetet, ami 6.715 Ft, pedig a szolgáltató által meghatározott módon, kell kifizetned a Szolgáltatónak.

A fennmaradó részt átutalással, vagy Szép kártyával tudod kifizetni. 

★★★★★
★★★★★
1 értékelés
Időpont egyeztetés:
Szolgáltatás helye
1075 Budapest, Síp utca 4.

Neoline Kft. értékelése

★★★★★
★★★★★
"Remek kirándulás volt! "
Nagy Annamária

Irodalmi túra Békésben kuponunk leírása

Izgalmas, tanulságos és gyönyörű tájakon járhatsz! Ismerd meg Te is Békés megyét, teljes valójában!

Egy megye megismeréséhez szorosan hozzátartozik irodalmi múltja is. Számos neves író, költő emlékével találkozunk megye szerte. Nem véletlen, hogy az úgynevezett népi írók közül többen indultak innen, rendelkeztek Viharsarki, Békés megyei kötődéssel, identitással. Az itteni múlt, az itteni mindennapi élet ihletett olyan műveket, mint a Fekete bojtár vallomásai, vagy a Talpalatnyi föld.

A programról:

Első állomásotok Öcsöd, ahol a József Attila Emlékházat látogatjátok meg. A régi iskola és tanítói lakás épületét az eredeti tervek szerint építették fel, ebben kapott helyet a kiállítás, főleg az itteni éveire koncentrálva.

József Attila ebben az iskolában sajátította el első osztályos kisgyermekként, a betűvetést, az 1911-12-es tanévben. Az egykori tanteremben tematikusan csoportosítva találjuk a helyi földművelés és állattartás eszközeit, a mosás, kenyérsütés emlékeit is.

Következő megállótok: Vésztő - Sinka István Emlékház megtekintése. Sinka a 30-as évek végén, Vésztőn élt és alkotott 6 éven át. Sok személyes tárgy, fotó, dokumentum segítségével ismerhetjük meg gazdag életművét, és rajta keresztül a népi írók munkásságát.Kihagyhatatlan látnivaló a Vésztő-Magori Történelmi Emlékhely. Ezen a helyen egymás mellett két 9-10 méter magas halom áll. Az egyik földhalomba vágott ásatási szelvény mintegy hatezer év egymásra rétegződött településnyomait, leletanyagait szemlélteti. Különlegessége, hogy a leletek a feltalálási helyükön maradtak és a történelem térben és időben is megtekinthető.

A másik dombon sikerült feltárni a térség X-XIII. századi nagyhatalmú családjának a Vatától származó Csolt nemzetség Árpád-kori monostorának maradványait. A területen egy irodalmi szoborparkot is kialakítottak.

Továbbutaztok Biharugra - Szabó Pál Irodalmi Emlékház megtekintése. Az egykori szülőházhoz egész életében kötődött, felújította, átépítette és feleségével együtt is gyakran hazatért ide. A népi írók egyik legnagyobb alakjának életét meghatározta a Biharugrai táj és népének küzdelmes élete. A kiállításon az író egykori dolgozószobája és könyvtára látható.

Berettyóújfalu a következő látnivalótok. Itt a felújított zsinagóga épületében gyönyörködünk. A már teljesen romos épület újra régi pompájában látható, és egy Kulturális Központ kapott benne helyet.

Berettyóújfalu után Bakonszegre látogattokBessenyei György Emlékházát nézitek meg. A „Bihari remete” életét és munkásságát bemutató kiállítást nézhetitek meg a 18. századi parasztházban. Utolsó éveit töltötte Bakonszegen.

Utolsó állomásotok: Füzesgyarmat. Az 1880-ban épült parasztházban korhű berendezés fogadja a látogatót. A tájházban emléket állítottak Hegyesi János Füzesgyarmati népi költőnek és Bonyhai Benjamin népi írónak. Program dús napja után hazautazás, visszaérkezés Budapestre várhatóan 21 óra körül.

Tetszik az ajánlat? Lájkold a DiamondDealt a Facebookon és csatlakozz te is, a közel 300.000 fős rajongó táborához, hogy minél hamarabb értesülhess a legcsillogóbb ajánlatairól! Like!


A nap ajánlata

MA 10% extra kedvezménnyel elérhető napi ajánlatunk.

Szabadulj meg a zavaró szőrszálaktól - Teljes kar gyantázása a XIII. kerületben
1.090 Ft kupon ár helyett MA csak 980 Ft-ért!

100% garancia minden DiamondDeal ajánlatra!

Számunkra fontos, hogy a vásárlóink, köztük Te is elégedett legyél az általunk közvetített szolgáltatásokkal, termékekkel!

Ha kérdésed van keress minket bizalommal!

Kérdezd ügyfélszolgálatunkat
munkanapokon 9-16 óráig.

 +36-20/250-5588; +36-46/786-840

 help@diamonddeal.hu